door

Ken je collega's

Herken jij de eigenschappen van je directe collega's op het werk? Schrijf de namen maar eens op en zet er 5 kenmerken/eigenschappen achter. Ga vervolgens naar die persoon toe en laat die 5 kenmerken/eigenschappen van zichzelf aangeven. Schrijf die ook op en leg beide lijstjes dan naast elkaar. Een leuke eenvoudige oefening om meer te weten te komen over je directe collega's en hun voornaamste eigenschappen/kenmerken.  

 

 

 

Meer en beter begrip voor je collega's.

De inzichten verschaffen je een duidelijker beeld van je collega's en zullen je soms ook verbazen in de zin dat je een aantal dingen niet wist of schijnbaar niet goed zag. Dat kan met jou als ontvanger te maken hebben, je hebt het gewoon niet opgemerkt of het kan met de zender (je collega) te maken hebben die zich toch anders voordoet dan hij/zij is. Het is een groot voordeel als je elkaar in dit opzicht meer duidelijkheid kunt aanreiken. Dat geeft meer bewustwording en meer begrip en zal leiden tot een betere communicatie onderling.

Tevens geeft het richting aan de kwaliteiten van iemand en kun je eerder begrijpen waarom iemand iets wel of niet goed kan. Iemand die star is daar moet je in het werk namelijk niet teveel flexibiliteit van vragen maar die kun je beter duidelijke en éénduidige richtlijnen meegeven hoe hij/zij te werk dient te gaan.

Bij Teamsverbinden.nl trainen we mensen in het zich bewuster worden van elkaar. Dat kan op vele manieren en leidt in bij na alle gevallen tot meer begrip of meer inkijk in waarom iemand iets wel of niet goed kan. Interessant? Benader ons dan vrijblijvend. We luisteren graag naar jullie verhaal en kijken vervolgens wat we voor jullie als bedrijf kunnen betekenen.

 

Jan ter Haar│Teamtrainer
Jan ter Haar│Teamtrainer